Verantwoord alcoholgebruik

Verantwoord alcoholgebruik

 

Janson dranken staat voor verantwoord genieten. Wij willen volwassenen laten genieten van momenten met een lekker glas, maar vinden het daarbij heel belangrijk dat je er verantwoord mee omgaat.

Als drankenspeciaalzaak willen we onze bijdrage leveren aan het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik en het terugdringen van alcoholmisbruik. Janson Dranken kent én neemt haar verantwoordelijkheid in het tegengaan van verkoop aan minderjarigen. Janson Dranken onderschrijft de regels en wetgeving die bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken en houdt zich hier strikt aan.

 
 

JONGEREN EN ALCOHOL

Janson Dranken verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Wij verkopen dranken uitsluitend aan kopers van 18 jaar en ouder. Niet alleen omdat dit wettelijk verboden is, maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken. De medewerkers van Janson Dranken vragen bij aankoop van alcohol om legitimatie aan alle mensen onder de 25 jaar. Word je in de winkel jonger geschat dan 25, maar ben je dit (al lang) niet meer? Vat het op als compliment!

Ben je jonger dan 18?

Dan kunnen we je geen toegang verlenen tot onze winkel. Wanneer je wordt begeleid door iemand van 21 jaar of ouder, mag je wel naar binnen, maar wordt  aan jullie beiden om je legitimatie gevraagd wanneer de persoon van 21 jaar of ouder iets wil kopen. Ben je jonger dan 18, dan mag er niets aan jou verkocht worden, ook geen cadeaukaart of alcoholvrije drank.

Wanneer je als ouder met je kind aan de kassa drank wilt kopen en de verkoper het aannemelijk acht dat de drank door het kind gedronken zal worden, dan wordt de legitimatie van beiden gevraagd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer er wordt gesproken over consumptie door de jongere bij de kassa. Onze medewerkers hebben strikte instructies ontvangen over het naleven van de regels. Janson Dranken wil en mag geen alcohol aan jongeren onder de 18 verkopen. We vragen hiervoor om jouw begrip.

TIPS VOOR OUDERS

  • geef zelf het goede voorbeeld aan je kinderen, drink met mate
  • stel duidelijke regels: geen alcohol onder de 18
  • informeer jezelf over de werking en de gevolgen van alcohol

NUCHTERE FEITEN

Wist je dat hoe meer je drinkt van een drankje, hoe minder je proeft? En dat je niet beter, maar juist slechter slaapt wanneer je alcohol gedronken hebt?

MEER INFORMATIE?

Bezoek dan zeker ook eens de onderstaande websites: